Nieuwe markt in de Europese wijk!De Stad Brussel wil de Europese wijk, en in het bijzonder de Margaretasquare, gelegen net boven het Ambiorixplein, een impuls geven door een markt van lokale, duurzame en afvalvrije producten. Het doel is om de inwoners van de Europese wijk een nieuw commercieel aanbod aan te bieden met minder verpakking.

Lokale en duurzame producten

In het kader van deze markt: groenten en fruit, kaas en zuivelproducten, brood en gebak, vlees/charcuterie, vis en zeevruchten, kruidenierswaren (koffie, thee, chocolade) en delicatessen, hygiëne- en cosmetische producten, en alle producten aangepast aan zero waste (bulk, herbruikbare containers,...). Lokale producenten, ambachtslieden en lokale producten worden meer gewaardeerd.

De uitdaging voor deze markt is dat de verschillende handelaars niet direct verpakkingen aanbieden. Zo moedigen ze klanten aan om hun eigen bakjes en zakken mee te nemen. 

Waar?

  • Margaretasquare - 1000 Brussel

Wanneer?

  • Elke woensdag van 12u tot 18u 

Wat?

  • Bulkproducten, lokale producten, zero waste producten

Zero-Waste-wandeling

Voor de lancering van de nieuwe markt aan de Margaretasquare op 21 april organiseert de Stad, in samenwerking met Zero Waste Belgium, zero-waste-wandelingen in de buurt.

Tijdens de wandeling ontdek je verschillende handelaars die een zero-waste-alternatief hebben voor alledaagse dingen: reparatie, bio- en lokale voeding, tweedehands, bulk, ... Volg de gids!

De wandeling is gratis maar beperkt tot 4 personen per tijdslot.

Schrijf je in: stuur een e-mail naar AE.com@brucity.be en vermeld het tijdstip dat je wil.

• 15u00

• 15u15

• 15u30

• 15u45

De wandeling wordt in het Frans begeleid.

Fanfare Formidable

Van 15.30 tot 17.30 uur: swingen met de Fanfare Formidable van  Chouette Asbl. De Fanfare formidable is "een vrouwelijke naam voor een instrumentale groep die oude populaire jazz en Franse liedjes speelt. De muziek van deze verrassend kleine fanfare is spontaan, licht en feestelijk, zoals 'New Orleans'. "

marché ue

Contact

Een vraag? Een suggestie?

Cel Markten

 Zaterdagplein, 1
 1000
 Brussel
 02 279 25 20
02 279 25 29
marches.markten@brucity.be


Open voor publiek: 
van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u, dinsdag van 14u tot 16u
Werkdomeinen: 
Inlichtingen over ambulante handel.