Campagne Ik hou van mijn markt

September 2021 neemt de Stad Brussel opnieuw deel aan de internationale campagne Ik hou van mijn markt, een actie die de markten in de kijker zet. Op de markten die elke week in de Stad plaatsvinden, worden tal van evenementen en activiteiten georganiseerd.

Elke jaar, vanuit de vier hoeken van de wereld, wil deze campagne de markten en hun dynamiek promoten. Dit is een goede gelegenheid om te onthouden dat de markt voorstander is van korte distributiekanalen, maar ook een plaats van gezelligheid en een schepper van sociale banden en werkgelegenheid.

Vorige jaar in België, meer dan 40 markten hebben deelgenomen aan de campagne Ik hou van mijn markt. Deze jaar in Brussel, de opstart vindt plaats op donderdag 8 oktober met de Marktenmarkt op de Brouckereplein. De tijd van een dag zal deze beroemde plaats van omgeving veranderen om een 30-tal verkopers van de 15 markten van de stad verwelkomen: ambachtslieden, antiquairs, primeurs, producenten of verkopers van kleding. Allen zullen komen om hun producten aan te bieden en hun markt te vertegenwoordigen! Tijdens de 15 laatste dagen van de maand mei en tijdens heel de campagne ”Ik hou van mijn markt” de stad organiseert op jullie markten diverse animaties en activiteiten: concerten, creatieve workshops, tombola en vele anderen.

Deze helpen om de verschillende buurten van de stad te dynamiseren, maar ook om bepaalde waarden te promoten, zoals het belang van lokaal eten, de strijd tegen voedselverspilling of steun voor familiale landbouw. Deze activiteiten worden vaak georganiseerd in samenwerking met lokale verenigingen.

mdm

Ik vind het op de markt

Type
Bevoorradingsmarkt
Degustatie markt
Duurzame markt
Kunst -en antiekmarkt
Producten
Vrijetijdsartikelen

50.846975, 4.3518157

Praktische informatie

De Brouckereplein
Dag
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
Tijdstip
September 2020
Openbaar vervoer
Halte Beurs : Tram 3, 4, 32 en Bus 86, 48, 95
Halte Grote Markt : Bus 48, 95
Halte Centraal Station : Metro 1, 5 en Bus 29, 38, 63, 65, 66, 71, 86
Halte de Brouckere: Metro - Bus- Tram
Parkeren
Interparking Grote Markt
Interparking Albertinaplein

Om rond te zien

De Grote Markt is het centrale plein van de stad Brussel. Het geniet wereldwijd bekendheid om zijn esthetische en decoratieve rijkdom. Rondom staan de gildehuizen, het stadhuis en het Broodhuis. De Grote Markt van Brussel staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Contact

Een vraag? Een suggestie?

 

Cel Markten

 

Hallenstraat, 4
1000
Brussel
02 279 25 20
02 279 25 29
marches.markten@brucity.be


Open op afspraak :

klik hier


Werkdomeinen: 
Inlichtingen over ambulante handel.