Campagne Ik hou van mijn markt

In mei en juni 2023 neemt de Stad Brussel deel aan de internationale campagne "Ik houd van mijn markt", die tot doel heeft markten en hun dynamiek te promoten. Er zullen tal van activiteiten worden georganiseerd op de wekelijkse markten in het stadsgebied.

Overal ter wereld heeft deze internationale campagne tot doel markten en hun dynamiek te bevorderen. Het is een goede gelegenheid om te benadrukken dat de markt korte distributiekanalen bevordert, maar ook een ontmoetingsplaats is en sociale verbinding en werkgelegenheid creëert.

Dit jaar vindt in Brussel de afsluiting plaats op donderdag 1 juni met de Marktenmarkt op het De Muntplein. Gedurende deze dag verandert het beroemde plein van sfeer om ongeveer dertig verkopers van de 15 markten van de stad te verwelkomen: ambachtslieden, antiquairs, verse producten, lokale producenten en zelfs kledingverkopers. Allen zullen hun producten aanbieden en hun markt vertegenwoordigen!

Tijdens de week van 22 mei en gedurende de hele "Ik houd van mijn markt" campagne organiseert de stad verschillende activiteiten en evenementen op de markten: concerten, creatieve workshops, tombola's en nog veel meer. Deze activiteiten helpen de verschillende wijken van de stad tot leven te brengen en bevorderen ook bepaalde waarden, zoals het belang van lokaal eten, de strijd tegen voedselverspilling en steun voor familiale landbouw. Vaak worden deze activiteiten georganiseerd in samenwerking met lokale verenigingen.

 

mdm

Ik vind het op de markt

Type
Bevoorradingsmarkt
Degustatie markt
Duurzame markt
Kunst -en antiekmarkt
Producten
Vrijetijdsartikelen

50.846975, 4.3518157

Praktische informatie

De Muntplein
Dag
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
Tijdstip
01/06/2023
11:00 > 18:00
Openbaar vervoer
Halte Beurs : Tram 3, 4, 32 en Bus 86, 48, 95
Halte Grote Markt : Bus 48, 95
Halte Centraal Station : Metro 1, 5 en Bus 29, 38, 63, 65, 66, 71, 86
Halte de Brouckere: Metro - Bus- Tram
Parkeren
Interparking Grote Markt
Interparking Albertinaplein

Om rond te zien

De Grote Markt is het centrale plein van de stad Brussel. Het geniet wereldwijd bekendheid om zijn esthetische en decoratieve rijkdom. Rondom staan de gildehuizen, het stadhuis en het Broodhuis. De Grote Markt van Brussel staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Contact

Een vraag? Een suggestie?

 

Cel Markten

 

Hallenstraat, 4
1000
Brussel
02 279 25 20
02 279 25 29
marches.markten@brucity.be


Open op afspraak :

klik hier


Werkdomeinen: 
Inlichtingen over ambulante handel.