Mellery Markt

Op een klein pleintje aan het eind van de Mathieu Desmaréstraat en tegenover het Buurthuis biedt de kleine markt van de Mellery alledaagse producten aan: fruit en groenten, brood en nog veel meer. Het is een echte ontmoetingsplaats en brengt deze woonwijk elke week tot leven.

Aangezien de markt gloednieuw is, zijn we nog op zoek naar handelaars, dus stuur uw aanvraag per e-mail: marches.markten@brucity.be

 

Mellery
Produits du marché
Produits du marché
Produits du marché
Produits du marché

Ik vind het op de markt

Type
Bevoorradingsmarkt
Omvang
6 standplaatsen
Producten
Huishoudartikelen
Brood
Fruit en groenten

50.87972478679, 4.3570440502847

Praktische informatie

Mathieu Desmaréstraat
Dag
donderdag
Tijdstip
10-15uur
Openbaar vervoer
Halte Bockstael :
Metro : 6
Tram : 62, 93
Bus : 53, 86, 88
Trein : Station Bockstael

Halte Prinses Clementina :
Tram : 62,93

Halte Kunstenaars :
Bus: 53
Parkeren
BePark Laeken - Stefaniastraat 144

Om rond te zien

De markt ligt aan de rand van het park van Laken, op het traject van de Groene Promenade. Het park van Laken maakt deel uit van een uitgestrekt landschapscomplex dat het Koninklijk Domein en verschillende omliggende parken in het noorden van Brussel omvat (Osseghem, Jardins du Fleuriste, Sobieski, Colonial, enz.).

Niet ver van de begraafplaats van Laken is deze versierd met monumenten, het ene nog prestigieuzer dan het andere, en wordt geleidelijk aan het "Belgische Père-Lachaise", geïnspireerd door het Parijse voorbeeld van 1804. Het was de laatste rustplaats van de adel en de bourgeoisie.

U kunt ook de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Laken bewonderen, gebouwd in de 19e eeuw en gewijd aan Louise-Marie, de eerste koningin der Belgen. In de kerk bevindt zich de Koninklijke Crypte. Het koor van de primitieve kerk uit de 13e eeuw is in primitieve gotische stijl en verheft zich op het kerkhof waar vele persoonlijkheden begraven liggen. Onder hen zijn de toneelschrijver Michel de Ghelderode, de architecten Poelaert, Balat en Suys en de violist Charles de Beriot en zijn vrouw, de beroemde zangeres die bekend staat als "La Malibran". Onder de kunstwerken die de graven en kapellen sieren is de beroemde "Denker" van Rodin.

Contact

Een vraag? Een suggestie?

 

Cel Markten

 

Hallenstraat, 4
1000
Brussel
02 279 25 20
02 279 25 29
marches.markten@brucity.be


Open op afspraak :

klik hier


Werkdomeinen: 
Inlichtingen over ambulante handel.